Als voorbereiding voor het maken van de  ‘Window Liners’ is het uitzoeken welk materialen ik hiervoor het best kan gebruiken.

Ik dacht eerst aan MDF-hout maar dat is veel te log en te zwaar.

Ik heb eens contact opgenomen met hobbyisten in de modelbouwwereld die duikboten in elkaar knutselen en zij adviseren mij eens te proberen met piepschuim. Niet de witte piepschuim die men kan vinden in de Brico of Gamma maar specifieke isolatie-piepschuim met een minimale korrel en goed dichtheid zoals Styrodur en Polyfoam.

Vermits de lokale bouwmarkt geen Styrodur heeft en wel Polyfoam ga ik wat experimenteren met Polyfoam.

Het is dan de bedoeling deze Polyfoam in een bepaalde vorm te maken, te bewerken met Epoxy en geweven glasdoek en nadien af te werken met polyesterplamuur.

De Polyfoam, Epoxy, glasdoek en polyesterplamuur heb ik al in huis gehaald maar ik moet wachten met mijn experimenten tot de lente in het land is en het warmer wordt. Epoxy kan namelijk verwerkt worden vanaf een temperatuur van 18° à 25°. En voor de gezondheid is dat binnenshuis geen optie.

Ondertussen heb ik wat testjes gedaan met Polyfoam en die zijn al veelbelovend …

.

.

.

.

.

.

.
.