OMSCHRIJVING

Alle knoppen op mijn MCP heb ik vervangen door gedetailleerde replica’s zoals die op de echte Honeywell MCP te vinden zijn.

De knoppen die zich op de CPFlight B737 EL MCP bevinden lijken absoluut niet op de echte versies. Deze knoppen zijn gewoon standaardknoppen die men in elke elektronica-shop kan vinden.

Tot die bevinding kwam ook Jacob Wiqvist uit Zweden (knobs.se). Hij is als hobby gaan experimenteren om zelf knoppen te maken voor zijn MCP (en ook anderen) maar dan als gedetailleerde replica’s van de echte exemplaren.

 

ONTWIKKELING EN PRODUCTIE

Een heel ontwikkelings- en afwerkingsproces is hieraan vooraf gegaan om tot een goed en een bevredigend resultaat te komen :

De knoppen zijn gemaakt uit glasheldere Epoxy en die een lange stoltijd nodig hebben. Het uitdrogen duurt 48 uur met nadien een uithardingstijd op kamertemperatuur van 14 dagen. Dit om te voorkomen dat zich luchtbellen vormen. De knoppen zijn nadien geschilderd in drie lagen.

 1. Developed process
 2. Developed process
 3. Developed process
 4. Developed process
 5. Developed process
 6. Developed process
 7. Take out from the form
 8. Grind
 9. Heat in oven
 10. Applying Primer
 11. Painting with white car paint
 12. Masking with great Accuracy
 13. Painting with black car paint
 14. Remove the masking while the paint is wet
 15. Heat in oven
 16. Mask with wider tape
 17. Painting with knob color, also car paint
 18. Remove the masking while the paint is wet
 19. Heat in oven
 20. 2 K satin clearcoat
 21. Heat in oven

 

MONTAGE

Na de bestelling worden de knoppen dezelfde dag nog opgestuurd en zijn goed verpakt.

De vervanging van de oorspronkelijke  knoppen verloopt heel eenvoudig :

De oude knoppen kunnen gewoon van de as worden getrokken. Men kan ook een schroevendraaier plaatsen tussen de knop en het MCP-paneel om de knop van de as te liften.

Vervolgens is het gewoon de nieuwe knop over de as heen te schuiven en vast te draaien met de madebouten (Elke knop is voorzien van 2 madebouten).

 

CONCLUSIE

Het resultaat mag gezien worden. De replica-knoppen van Jacob Wiqvist  zijn zeer mooi afgewerkt en erg gedetailleerd.

De service is heel goed en snel (voldoet de bestelling niet aan de verwachtingen of bij eventuele beschadigingen : alles retour en geld terug of nieuwe levering).

Door dit ingewikkeld en tijdrovend productieproces zijn deze knoppen wel niet goedkoop (99€ per set). Een minpuntje is dus de prijs maar rekening houdend met het productieproces en het mooie resultaat is de aankoop te rechtvaardigen.

Voor elke gebruiker van de CP Flight B737 EL MCP is dit een extraatje om het realisme weer wat omhoog te krikken. Voor mij een aanrader ! >>>>>> Knobs.se