AFDS FLOOD VERLICHTING

Deze verlichting bevindt zich net vóór en boven de MCP.

Ik heb een kleine boord van 530 mm x 5 mm gezaagd uit plexiglas van 3 mm dikte.

Dit boordje heb ik zwart (satin) geschilderd om geen licht door te laten en met secondenlijm tegen de onderkant van de glareshield geplakt (20 mm van de glare shield-rand).

Net achter dit plexiboordje is er een ledstrip geplakt van 530 mm. De leds geven geven warm-wit licht (warm white) weer. Deze ledstrip is op rol te koop en wordt verkocht  vanaf 5 cm (Electronic Parts Hamont). Je kan ook terecht bij Ledstripxl.nl. Goedkoop en snelle levering.
Deze ledstrips zijn zeer plat en smal en dus gemakkelijk te verbergen. Aan beide zijden is er een + en – voor het solderen van de kabeltjes.

Specificaties van de Ledstrips :

  • 8 mm breed;
  • Niet waterbeschermd;
  • Elk segment bestaat uit 3 Smd-leds;
  • Elk segment is 5 cm en afknipbaar;
  • 12V;
  • Kleur is warm wit (je kan ook geel gebruiken);
  • Achterzijde is voorzien van 3M plaktape.

Vervolgens is deze ledstrip aangesloten op de backlight controller (Kanaal 1) en wordt geregeld via een dimschakelaar op de Lower Panels (Capt  Side – AFDS FLOOD). Deze dimschakelaar is ook aangesloten op de backlight controller (één uit de set van 3 dimschakelaars).

De backlight controller is op zijn beurt aangesloten op een pc-voeding. Deze backlight controller en dimschakelaars komen van FlyEngravity.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

BACKGROUND VERLICHTING MIP

De ‘background’-verlichting is de verlichting die zich bevindt onder de MCP –onderzijde glareshield en in de onderzijde van de beide glarewings.

Voor de onderzijde glareshield heb ik een plastieke zwarte afsluitboord (Gamma) geplaatst met aan één zijde een kromming. Deze plastieke boord heeft een lengte van 730 mm en 20 mm breed.
De bevestiging van deze zwarte boordstrip tegen de onderkant van de glareshield is uitgevoerd met dubbelklevende plakband.

In de zwarte boord, net achter de kromming, heb ik een ledstrip (idem AFDS FLOOD) geplakt van 700 mm lengte. Aan beide zijde van de zwarte boord is er een gaatje geboord dat door de glareshield gaat voor de routing van de kabels.

In de glarewings zijn reeds uitsparingen voorzien door FlyEngravity voor het bevestigen van ledstrips. In deze uitsparingen heb ik ledstrips geplakt van 250 mm lengte. In deze uitsparingen heb ook aan beide zijden een gaatje geboord voor de kabelrouting.

Deze kabels van de glarewing-ledstrips zijn verbonden met de middenste ledstrip onder de glareshield. Eén van de kabels van één glarewingstrip is op zijn beurt verbonden met de backlight controller (Kanaal 2). De background MIP-verlichting wordt geregeld via een dimschakelaar op de Lower Panels (Capt  Side – BACKGROUND). Deze dimschakelaar is ook aangesloten op de backlight controller (één uit de set van 3 dimschakelaars).


.

.

.

.

.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

BACKLIGHT VERLICHTING INSTRUMENTEN

De instrumenten zijn dummies en zijn zo goed en zo kwaad mogelijk nagemaakt in Photoshop en bevestigd inde de berschillende openingen in de MIP.
Om het geheel wat aangenaam en realistisch te laten uitzien heb deze instrumenten uitgerust met wat backlighting.

Hiervoor heb ik een paar afdekkapjes (Brico of Gamma) gebruikt die dienen om ondergrondse kabels af te schermen tegen mogelijk beschadigingen (bv. Bij het graven of spitten).
In deze afdekkapjes heb ik leddstrips geplakt met een lengte die overeenkomt met de hoogte of breedte van de instrumenten.
Deze kapjes geven trouwens een goede afsluiting van het overbodige licht dat verspreid worden door de ledstrips.

De ledstrips zijn ook hier met elkaar verbonden en op hun beurt aangesloten aan de backlight controller (Kanaal 3).

De backlight verlichting wordt geregeld via een dimschakelaar op de Lower Panels (F/O  Side – MAIN PANEL). Deze dimschakelaar is ook aangesloten op de backlight controller (één uit de set van 3 dimschakelaars).