Om de FLOOD-light in de FWD Overhead te laten werken en dit samen met de FLOOD CPFLight-module volstaat het enkele kleine technische aanpassingen uit te voeren.

De Flood/Panel Bright-module van CPFlight heeft op de achterzijde een ‘terminal block’ met drie aansluitingen die intern verbonden zijn met de 3 beentjes van een ingebouwde standaard potentiometer van 0,5W (4K7), dit voor de regeling van de Flood Light.
Deze potmeter is volledig onafhankelijk en staat los van het hele circuit van de andere modules. Dit om eventuele beschadigingen te vermijden bij het gebruik van externe voltage.

Flood

 

 

 

 

 

 

In de overhead waar de FLOOD Light moet komen heb ik een ledspotje ingebouwd van 2,4W (12V) (Ledlampendirect.nl). Dit spotje geeft voldoende licht op de TQ en pedestal.

DSC00196

 

 

 

 

 

 

Eerst heb ik hiervoor een lamphouder gekocht en deze ingebouwd in een kader van PVC Foam (men kan ook hout hiervoor gebruiken).
Deze kader met lamphouder en lamp zijn op hun beurt ingebouwd in de FWD Overhead. Hiervoor heb ik een boutje gebruikt van het Flood-subpanel en dubbelzijdige kleefband voor extra bevestiging.

De bedrading loopt via de binnenzijde van het metalen cockpitframe richting binnenzijde pedestal.

Om de ingebouwde potmeter van CPFlight te laten werken is het noodzakelijk een elektronisch circuit (pcb) erop aan te sluiten en geschikt is voor de aansturing van de potmeter met lampje.

Hiervoor heb ik de pcb gebruikt van een leddimmer. Deze leddimmer heb ik gekocht bij DealExtreme en is geschikt voor 12V en 8 Amp.

DSC00231

 

 

 

 

 

 

De leddimmer heb ik ontmanteld en de pcb met aansluitingen en potmeter eruit gehaald.

De potmeter (B1K) heb ik eraf geknipt en de 3 draadjes verbonden met de ‘FLOOD terminal block’. De middelste draad aan de middelste aansluiting (loper) en de andere draadjes aan de buitenzijden. Indien het resultaat (dimmen) andersom werkt als verwacht is het gewoon de buitendraden te verwisselen.

 

De voorzijde van het ledlampje heb ik voorzien van een stukje ‘melkglas’, dit om het spotje een beetje af te schermen. Voor de simulatie van het melkglas heb ik een stukje witte doorzichtige plastiek gebruikt van een lege doos waar ijs heeft ingezeten.