INTERCOMPANEL

Ik heb een ‘customize’ -paneel laten maken bij FlyEngravity voor het Intercomsysteem.
Opm. Deze fabrikant/leverancier is niet meer actief  en is gestopt met leveringen aan de FlightSim-hobbymarkt (2020).

Dit paneeltje zal tussen de andere radiomodules van de avionics pedestal worden ingebouwd.

Op het paneeltje bevinden zich 4 volumeknoppen :

  • 2 volumeknoppen (voor Capt en FO) om het volume van de intercom onderling te regelen en gelijktijdig de ‘side-tone’ (horen van eigen stem);
  • 2 volumeknoppen(voor Capt en FO) voor de volumeregeling van het inkomende pc-geluid (bv. R/T ATC IVAO).

De twee potmeters die oorspronkelijk met de ‘Ruscool intercom boards’ waren verbonden, om de onderlinge intercom en ‘side-tone’ te regelen, zijn vervangen door 2 logaritmische potentiometers (10k) op het intercompanel. Logaritmische potmeters worden meestal gebruikt voor de afregeling van audio. De regeling gebeurt hierbij in kleinere stapjes en nauwkeuriger.

Twee logaritmische potmeters (10k) zijn gebruikt voor de andere 2 volumeknoppen. Deze potentiometers zijn geplaatst tussen de ‘Ruscool intercom boards’ en het geluid van de pc.

In het midden van het paneeltje komt er drukknop die voor eender wat kan gebruikt worden (bv. tevoorschijn halen of verbergen van het IVAP-venster of ‘push-to-talk’). Deze schakelaar wordt verbonden met de Pokeys Interfacekaart.

De achterzijde van het Intercompanel is ook voorzien voor backlighting.

Ook aan de achterzijde van het paneeltje heb ik een metalen bakje in aluminium bevestigd. Dit om alles af te schermen en zo min mogelijk storingen op te vangen…