OMSCHRIJVING

Links en rechts van de Lower Dimming Panels bevinden zich de ‘vents’ of ventilatieopeningen (kokers). Deze ventilatieopeningen kan je bv. ook vinden boven de passagiersplaats in een autobus of passagiersvliegtuig.

Het dient voor de afkoeling en ventilatie.

Hierbij een foto uit een echte B737 (Bedankt Ives om de foto te nemen).

De echte versie

De echte versie

 

 

 

 

 

 

 

CONSTRUCTIE

De ‘vents’ die ik gemaakt heb (Tip Henk Timmermans) zijn nep en kunnen in later stadium aangesloten worden aan een ventilatiesysteem.

De metalen kokers heb ik gemaakt van 2 steunen voor gordijnroedes. Je kan die kopen in een Gamma in Nederland (Weert). De doorsnede ervan is 28 mm en het metaal heeft een RVS-kleur.

Het binnenwerk heb ik uitgesneden uit 2 plastieke gootsteenfilters (GiFi) en het dopje erbovenop die komen van een paar afschermdopjes van 2 Rollerball-pennen. Nadien is het binnenwerk geschilderd in een zwarte kleur. Ik heb de 2 ‘Props’ in de kokers geplakt met secondelijm.

Het onderste plaatje (57 mm x 57 mm x 1 mm) is van aluminium. Na het op maat zagen heb ik deze plaatjes voorzien van gaten en nadien lichtjes opgeschuurd met zeer fijn schuurpapier om het matte effect te krijgen.  De schroeven voor de bevestiging zijn spaanplaatschroeven (4 mm x 12 mm) die in Boeinggrijs zijn geschilderd.