Na de ergernissen en teleurstellingen bij de test van bepaalde Boeing737-software heb ik vanaf de start van dit project, begin vorig jaar, gekozen om mijn cockpit uit te rusten met een PMDG-setup. Een betrouwbaar addon-vliegtuig met veel mogelijkheden en vooral de aanwezige hardware-drivers om alle onderdelen in de cockpit te laten werken (FSLabs-driver voor de MIP, MCP en Efis, PMDG-driver voor de FlyEngravity CDU en het PMDG Sioc script voor de TQ).

Nochtans had ik vorig jaar een aantal tips gekregen van Robert Van Triet (FlyEngravity) en Gert van der Winden (Aviation Megastore) dat één van hun landgenoten Marty Bochane bezig was met het programmeren van een Boeing737-suite (ProSim737) en dat met hoge verwachtingen.

Nu anderhalf jaar later kom ik in de cockpitbouwwereld meer en meer ProSim737 tegen en dit met lovende kritiek. Dus de tijd is rijp om de hele handel eens te downloaden en op de testbank te leggen. Op een paar uren tijd had ik alle modules geïnstalleerd, geconnecteerd met de hardware en geconfigureerd. Heel simpel. Het testen kon beginnen.

Na een aantal testvluchten was ik al helemaal verkocht. Mooi afgewerkte displays, geen of weinig vertragingen in het netwerk, goede autopilot, compatibel met alle gangbare hardware en verder een waslijst van mogelijkheden. En ditmaal geen ergernissen.

PMDG zal in de kast belanden en de overstap naar ProSim737 een feit worden…

.

.

.

.

.

.