Na een afwezigheid van meer dan 6 maanden in mijn cockpit ben ik terug gestart met mijn vliegactiviteiten in de cockpit.
De laatste 6 maanden had ik mij meer verdiept in MSFS2020. Ik heb mij hiervoor een aparte pc gekocht en ook een VR-bril.
De bedoeling was het ontdekken van de de mooie sceneries in MSFS2020 in VFR en dit in een VR-omgeving. Dat was en is nog altijd een fantastische ervaring voor mij.
Wekelijks doe ik met een aantal FS-vrienden van de FSC 27Sqn VFR-groepsvluchten met MSFS2020 en het ontdekken van de mooie sceneries. Gewoon prachtige ervaringen.
Vliegen met een VR-bril in MSFS2020 is zeker een aanrader!

Ook had ik mij de laatste maanden verdiept in DCS (Digital Combat Simulator). Dit is weer een andere ervaring in het flightsim-gebeuren en een totaal andere manier om te genieten van onze hobby.
Bij deze sim ligt de focus meer bij ‘Combat’ m.a.w. het leren vliegen met een gevechtsvliegtuig en het onder de knie krijgen van de verschillende wapen- en radarsystemen. En dan vernoemen we bv. de F-16, F-18, etc.
Deze sim was toch voor mij een brug te ver ondanks de leergierigheid en de persoonlijke begeleiding van ervaren F-16 specialisten. Deze materie is gigantisch en complex waar veel tijd, energie en training moet worden ingestoken. Een hobby op zich eigenlijk …

En dan zag ik mijn B737-cockpit er werkloos bijliggen … de tijd, energie en centen die ik er de laatste 10 jaar aan heb besteed … Dus ik heb beslist de draad terug op te nemen met mijn B737-cockpit, DCS te laten voor wat het was en regelmatig te genieten van MSFS2020 in VR.