FSWeekend 2013
- april 28th, 2013
- Write comment
Archive for april, 2013
Aan de voorste ramen (windshield) bevinden zich de inklapbare handgrepen en ze dienen als ‘helpende hand’ om gemakkelijker in en uit de krappe ruimte (stoel) te geraken.
Deze handgrepen heb ik kunnen vinden bij Conrad.be en worden verkocht als meterhandgrepen (handvatten voor meetapparatuur). Ze zijn in 2 maten verkrijgbaar : 100 mm en 120 mm. Deze meterhandgrepen zien er identiek uit als de handgrepen die gebruikt worden in de echte B737. Alleen kosten deze minder en zijn ze anders van kleur (verchroomd).
Na wat research op verschillende forums is 100 mm (middelpunt as/as) de gangbare maat die gebruikt wordt bij de echte B737’s.
Ze worden geleverd met moeren en onderlegringen. De handgreep is bekleed met zwarte kunststof en is uitgerust met een veervergrending.
Deze inklapbare handgrepen komen later tegen de ‘front ceiling’ van de cockpit.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Als voorbereiding voor het maken van de ‘Window Liners’ is het uitzoeken welk materialen ik hiervoor het best kan gebruiken.
Ik dacht eerst aan MDF-hout maar dat is veel te log en te zwaar.
Ik heb eens contact opgenomen met hobbyisten in de modelbouwwereld die duikboten in elkaar knutselen en zij adviseren mij eens te proberen met piepschuim. Niet de witte piepschuim die men kan vinden in de Brico of Gamma maar specifieke isolatie-piepschuim met een minimale korrel en goed dichtheid zoals Styrodur en Polyfoam.
Vermits de lokale bouwmarkt geen Styrodur heeft en wel Polyfoam ga ik wat experimenteren met Polyfoam.
Het is dan de bedoeling deze Polyfoam in een bepaalde vorm te maken, te bewerken met Epoxy en geweven glasdoek en nadien af te werken met polyesterplamuur.
De Polyfoam, Epoxy, glasdoek en polyesterplamuur heb ik al in huis gehaald maar ik moet wachten met mijn experimenten tot de lente in het land is en het warmer wordt. Epoxy kan namelijk verwerkt worden vanaf een temperatuur van 18° à 25°. En voor de gezondheid is dat binnenshuis geen optie.
Ondertussen heb ik wat testjes gedaan met Polyfoam en die zijn al veelbelovend …
.
.
.
.
.
.
.
.
Om wat meer ruimte te hebben achter de cockpit en vooral ook om de cockpit later mooi af te schermen met een donker gordijn heb ik deze een 65 cm naar voren geschoven.
Nu dat ik korter bij de projectie display zit heb ik te maken met het FS ‘crabbing’-effect (FS is niet gemaakt voor cockpits met een linkse of rechtse stoel). M.a.w. wanneer ik mooi ben opgelijnd met de runway (bv. in final en zonder wind) is het juist of ik schuins (in krab) naar de landingsbaan vlieg.
Om dit probleem op te lossen heb ik een paar aanpassingen moeten doen in de panel.cfg van het vliegtuig:
//Move eyepoint: Left/Right (neg – left), Up/Down (neg – down), Forward/Back (neg – back)
VIEW_FORWARD_EYE=-1.0, 1.0, 0,0
//Rotate view in Pitch (Up – neg), Roll (Left – neg), Heading (Left – neg)
VIEW_FORWARD_DIR=0.0, 0.0, 5.0
De waardes hierboven zijn de waardes die ik gebruikt heb in FS9 voor een juiste JETSTREAM 737-800 CAPT stoel en dit zonder ‘Crabbing’. Deze waardes kunnen gebruikt worden als referentie voor andere setups. Het is dan ook de bedoeling wat te ‘spelen’ met de vermelde getallen zodat men uiteindelijk een optimaal beeld krijgt.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ik heb in het verleden al een paar opmerkingen gekregen van een aantal websitebezoekers dat de rode kleur van de muren in mijn ‘cockpit room’ niet bepaald aantrekkelijk waren.
Ikzelf vond ze ook niet erg passen bij het geheel en vooral de rode weerkaatsing hinderde verschrikkelijk bij het nemen van foto’s.
Bij deze zijn de ‘SM-achtige’ rode muren verleden tijd. Om wat in het ‘genre’ te blijven heb ik ze overschilderd in ‘Gothic black’. De rest heb ik wit gelaten.
Geen problemen meer met foto’s te maken en het geeft een extra verduistering aan de omgeving tijdens het vliegen.
.
.
.
.
.
.
.
.