Het voorbije weekend was een belangrijk weekend. Die dagen waren gereserveerd voor een volwaardige testvlucht uit te voeren met een volledige, maar voorlopige,  setup. De vlucht was gepland van Berlijn (EDDT) naar Brussel (EBBR).

Eerst was het alle hardware aan de praat te krijgen zoals de Yoke, rudder, CDU, MCP, ICS, throttels, avionics en natuurlijk de MIP.

En niet te vergeten een volwaardige FSLabs-driver van het net plukken voor de PMDG te laten functioneren met de MIP.

Dan was het de beurt aan de scherm-setup van de Extern view, PFD, ND, Upper- en lower EICAS. En vervolgens een startup-situation maken en afsaven.

De scherm-setup was een heel gepruts om alles op zijn juiste plaats te krijgen zowel voor de TFT’s in Windows als de PFD, ND en Eicas op de TFT’s. Ook niet alle ‘situations’ kon ik inladen, wel via een omweg… strange…

Een minpuntje was dat de Gear Lever niet naar behoren werkt. Hij werkt andersom dan FS. Het probleem is doorgegeven aan FlyEngravity. Het zal waarschijnlijk een stekker zijn op de gearswitchen die op een foutieve plaats zit…

De framerate viel best mee. Geen noemswaardige problemen ondervonden in Berlijn (Add-On) en Brussel (Add-on).
Hierbij moet ik wel vermelden dat de vlucht offline is uitgevoerd en met weinig of geen bewolking.

Wat betreft de vlucht zelf, is het toch wat wennen. Je hebt telkens de gewoonte om naar het vliegtuigpanel in FS te gaan i.p.v. naar de hardwareuitvoering. Voor de rest werkt alles prima en was het een geslaagde ‘flight test’. Het geeft een bijna-echt-gevoel. Een heel andere dimensie van vliegen en het beleven van flightsim… (en het smaakt naar nog !).

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.