OMSCHRIJVING

Tacticle Sound of ‘voelbaar geluid’ is een interessante toevoeging voor je homecockpit (Fixed Base Flight Simulator).

Een ‘Tacticale Sound System’ produceert lage frequenties vibraties die naar de cockpit worden gestuurd. Je ‘voelt’ alle mechanische onderdelen door trillingen zoals de motoren, gear up/down, flaps transit, extended speedbrakes, brakes, etc.

Dit alles geeft een bijkomend  ‘real flight’ gevoel aan de Capt en F/O.

 

BUTTKICKER GAMER

De ‘Buttkicker Gamer Amplifier’ is een 100 Watt versterker die aangesloten wordt aan de audiokaart van je PC (PC met de geluiden van het vliegtuig). Via deze audiokaart worden de lage frequenties (bassen) door deze versterker gefilterd en door de ‘ButtKicker Gamer’ omgezet in trillingen.

 

 

 

 

 

 

Deze ButtKicker Gamer wordt door middel van een klem bevestigd in de cockpit (bv. onder de cockpitstoelen). Via de klem worden de trillingen van de ButtKicker Gamer overgebracht naar bv. de cockpitstoelen.

De ButtKicker heeft nog andere variaties en uitvoeringen. Hun website is te vinden op volgende link  http://www.thebuttkicker.com/ en is ook te koop bij de verschillende gespecialiseerde sim-shops zoals Simware en de Aviation Megastore.

*** Brochure ButtKicker Gamer ***

Een variant hierop is de ‘Bass Sheaker’. Hier heb ik geen ervaring mee.

 

 

 

 

 

.

.

SETUP

In mijn eerste setup heb ik maar één Buttkicker gebruikt waarbij de ButtKicker Gamer met de klem bevestigd was onder de vloer (platform) van de cockpit. Door het grote gewicht van de volledige cockpit was de Buttkicker Gamer te zwak om gans het gevaarte voldoende te laten trillen en die voelbaar waren over gans de cockpit. WEGENS DEZE REDEN HEB IK DE BUTTKICKER VERWIJDERD ONDER HET PLATFORM.

 

 

 

 

 

 

In mijn huidige setup heb ik 2 Buttkickers gebruikt waarbij één ButtKicker Gamer is bevestigd onder de Capt Seat en ééntje onder de F/O Seat. Deze opstelling geeft nu voldoende vibraties om optimaal te werken.

 

 

 

 

 

 

De beide ButtKicker-versterkers zijn geplaatst links en rechts van de MIP op de vloer van de cockpit. Hierbij hebben de Capt en F/O de mogelijkheid hun ‘persoonlijke’ ButtKicker Gamer af te regelen naar eigen behoeften en dit vóór en tijdens de vlucht.