OMSCHRIJVING
 
De ‘Lower panels’ zijn de tabletjes net vóór onderzijde MIP waarop de subpanels komen voor het regelen van de verlichting allerhande. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van MDF-paneeltjes van 6 mm en een alu hoekprofiel van 30 mm voor de opstaande rand. Dit hoekprofiel is tegen de onderzijde van het MDF-paneeltje gelijmd met houtlijm (Bison D2). Nooit gedacht dat dit ook kan gebruikt worden met aluminium.
 

 
Om het ‘Lower panel’ op de juiste manier te monteren moet de bovenrand van het hoekprofiel gelijklopen met de rand van de CDU-stand en in breedte natuurlijk waterpas. Hierdoor had ik een opening tussen de ‘Lower panel’ en de onderzijde van de MIP van 3 cm. Dit heb ik opgelost door een MDF-latje van 30mm te lijmen haaks op het platliggend MDF-paneeltje. Vervolgens  heb ik dit opstaand MDF-latje (met paneel) mooi laten aansluiten met de ronde onderkant van de MIP.
 
De monitors zitten niet in de weg en komen nog achter het opstaand MDF-latje.De ‘Lower panels’ zijn aan de onderzijde gelijmd op 2 aangebrachte houten steuntjes die met een paar houtschroeven zijn bevestigd tegen enerzijds het buitenpaneel MIP-stand en anderzijds het middenstuk MIP-stand.De subpanels zijn er voorlopig gewoon ingelegd.
 
Na de schilderbeurt van de MIP-, CDU-stand en de’ Lower panels’ worden die verder afgewerkt en gemonteerd. Deze  subpanels zullen dienst doen om de backlights van de MIP en indirecte verlichting allerhanden te regelen.

      
 

BOORD LOWER PANELS

De rechtopstaande boord van de lower panels heb ik wat verfijnd door een ronde boord erop te plaatsen (Tip Henk Timmermans). Zo’n beetje zoals het bij de ‘echte’ eruitziet. Hiervoor heb ik een rubbere tuinbuis genomen die men gebruikt om ondergronds watertoevoer te geven aan een druppelslang in de tuin. Deze buis heeft een doormeter van 16 mm.

Deze buis heb ik op maat gezaagd en in de volledige lengte doorgesneden (aan één zijde en dus niet volledig!). Wel moet erop gelet worden dat de snede recht gebeurt.

Vervolgens heb ik behangpapier gebruikt met wat reliëf en deze rond de buis geplakt (geen lijm gebruiken om te behangen wat dat komt los bij het bevestigen op de panelboord). Ik heb Pritt gebruikt en deze lijm houdt alles op zijn plaats.

Nadien wordt alles één of tweemaal overschilderd in Boeing-grijs.

Als de verf droog is kan de rubbere slang op de opstaande boord gedrukt worden. Dit gebeurt via de snede die gemaakt is. En klaar is Kees!