CDU STAND

De CDU stand (CDU-bay) is gebouwd van MDF panelen (Brico/Gamma) van 6 mm (zijpanelen) en 12 mm (voorpanelen).
De  dwarsbalkjes zijn geschaafde balkjes van 35 mm.

De schroeven om de zijpanelen en balkjes te bevestigen zijn spaanplaatschroeven met verzonken kop (30 mm x 4 mm).
Het is de bedoeling ze te laten verzinken in de MDF-plaat en nadien dicht te smeren met houtplamuur.

De schroeven die aan de voorzijde zijn gebruikt zijn ook spaanplaatschroeven maar met ronde kop (30 mm x 4 mm). Het is trouwens de bedoeling deze schroeven te laten zien aan de voorzijde.

 

De afmetingen die ik heb gebruikt als leidraad zijn deze van de FlyEngravity CDU-stand. Rekening houdend dat zij met aluminium werken van 2 à 3 mm en ik met MDF van 18 mm (tafelblad) en 6 mm (zijpanelen CDU-stand).
Dus ik heb een compromis moeten sluiten tussen beiden.
Een normale breedte van de binnenkant bedraagt 510 mm. Ik heb er nog extra 10 mm (520 mm) bijgevoegd om zeker te zijn dat alles erin kan (dus ook de 12 inch TFT voor de ‘Lower EICAS’).

Rekening houdend met de dikte van de zijpanelen van de MIP-stand (18 mm), de dikte van de zijpanelen CDU-stand (6 mm) en de extra 10 mm binnenkant CDU-stand verlies ik hier een 30 mm t.o.v. de normale ruimte voor de rudder (500 mm). Dus het wordt 470 mm.

De diepte bovenaan (ligplaats CDU en TFT) is afhankelijk hoe lang de CDU’s  en TFT zijn. Deze 12 ” TFT is net zo lang als de CDU’s (van toeval gesproken).

 

Het tafeltje in de CDU-stand is ook weer afhankelijk hoe hoog of diep de liggende CDU en TFT zijn. De CDU kan niet zonder behuizingskastje worden ingebouwd en dit wegens het vervallen dan van de garantie.
Ook hier weer zijn deze hoogtes van CDU en TFT (met windowframe) hetzelfde. Alleen moet er wat gegoocheld worden met de dummy-CDU. Deze wordt zonder behuizing gedeeltelijk op de TFT gelegd en moet mooi gelijk uitkomen aan de linkse zijde met de windowframe en de rechtse zijde met de rand van de CDU-stand.

De voorzijde is dichtgemaakt met een MDF-plaat van 12 mm. De bovenrand is een beetje afgeschaafd om de rand wat af te ronden en de onderkant haaks gezaagd om het juist te laten passen op het onderste paneeltje.